Fenerbahçe Slavia Prag'ı ağırlıyor

Fenerbahçe - Slavia Prag



   Konferans Ligi son 16 Play Off turunun ilk maçında Fenerbahçe Slavia Prag'ı ağırlıyor. Süper ligde şampiyonluk adına pek iddası kalmayan Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde Türkiye kupasında Kayserispor'a yenilmiş ve kupaya veda etmek zorunda kalmıştı. Diğer tarafta kendi liginde başarılı bir Slavia Prag'ı görmekteyiz. Gelelim maçın değerlendirilmesine...

   

    Kod adı : Belirsizlik 

    Teknik direktör koltuğuna İsmail Kartal'ın geçmiş olduğu bu son dönemde Fenerbahçe'de karışıklıklar boy gösteriyor. Fenerbahçeli taraftarlar genel olarak yönetime tepki göstermekte ve maçlarda tezahüratlar ile bu tepkilerini dile getiriyorlar. Umut ediyorum ki bu maç oynanırken böyle bir ortam yaşanmaz çünkü bahsettiğimiz gibi Fenerbahçe'nin kupa alabileceği tek organizasyon şuanda bu. En azından maç esnasında özlenen Ülker Stadyumu görüntüsünü ekranlardan görebiliriz. Sistemsel olarak 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya çıkmasını beklediğim Fenerbahçe'de eksikler bulunmakta. Bu eksikler Gustavo , İrfan Can , Diego Rossi , Crespo ve Burak Kapacak. Giresunspor maçında sakatlanan Serdar Dursun'un durumu ise maç saatinde belli olacak gibi duruyor. Mesut Özil ise İsmail Kartal döneminde hiç forma şansı bulamadı. Bu eksikler içerisinde benim keşke sahada olsaydı dediğim bir oyuncu var o da crespo. Diğer oyuncular arasında orta sahayı çekip çeviren ve hırsıyla şüphesizki çoğu kişinin takdirini kazanan bir oyuncu oldu. Özellikle Çekya ekibinin fizik gücünü de düşünecek olursak Crespo'nun sahada olmaması Fenerbahçe için sıkıntı çıkartabilir. Formda bir Ozan Tufan Crespo'nun yerini doldurabilirdi ancak Ozan'ın biraz daha beklemesi gerecek gibi duruyor. Sezon başında Vitor hocamızın ( eski hocamızın ) özellikle istediğini bildiğimiz Crespo'yu takıma kazandırdığı için de ayrıca teşekkür ve tebrik ediyorum. 


    Evet gelelim maçta görmeyi düşündüğüm oyun planına. 4-2-3-1 dizilişinden yola çıkacak olursak Fenerbahçe'nin beklerdeki performans sıkıntısı dikkatimizi çekiyor. Nazım ve Ferdi ile bu açığı kapamaya çalışan Fenerbahçe stoper olarak da Kim ve Szalai'ye şans veriyor. Ferdi Kadıoğlu'nu da umarım asli mevkisinde oynarken görebiliriz. İsmail hocanın kanatlarda Osai ve Pelkas ile çıkmasını bekliyorum. Rossi'de yokken pek bir tercihi yok gibi görünüyor. Orta saha rotasyonuna gelecek olursak sosa , mert hakan , zajc ile çıkacaktır. Ozan Tufan ise yedekte forma bekliyor olacaktır. Son Giresunspor maçında Ozan Tufan yedeklerde de yoktu. Fenerbahçe İsmail Kartal ile 4-1-4-1 dizilişiyle de karşımıza çıktı. Bu maçta da 4-1-4-1 sistemini görebiliriz ancak rakip takımın fiziksel gücünü düşünüyorum da bence 4-2-3-1 daha uygun olacaktır. 


     Kod adı : Tehlike 

    Slavia Prag'a gelecek olursak... Union Berlin, Feyenoord takımları ile olan maçlarının özetlerini izledim ve kısaca şu değerlendirmeyi uygun görüyorum.

     Fiziksel olarak güçlü , ön alanda baskı kurmaya çalışan bu baskıyı kurmaya çalışırken defansta da açıklar verebilen tehlikeli bir takım. Maçın öncesinde yardımcı antrenörleri Köstl Fenerbahçe'yi iyi bir şekilde analiz ettiklerini ve Fenerbahçe favori olarak gösterilse de kendilerinin turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Teknik direktörlerinin yokluğunda gerekli görüşmeleri yaptığını ve iletişim halinde olduğunu da bizlere aktardı. Prag hakkında düşüncelerim de bu şekilde. 


    Mücadele nasıl sonuçlanır ? 

    Maça etki edeceğini düşündüğüm en önemli etkenler tabikide taraftarlar ve futbolcuların hırsı ancak bunları maç esnasında görebileceğiz. Giresunspor maçında 1-0 geriye düşen ve maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe'nin bu maçta böyle bir şeyi yaşamaması adına ilk 10 dakika daha temkinli başlayacağını ve ilk yarı nispeten baskılı oynayacağını düşünüyorum. İkinci yarıda ise Çekya temsilcisinin fizik gücüyle Fenerbahçe'den bir kademe daha öne çıkacağını ve ikinci yarıda daha etkili oynayacağı görüşündeyim. Yukarıda da belirttiğim gibi tehlikeli bir rakip , tehlikeli bir maç. Kağıt üzerinde Fenerbahçe favori olsada ben maç için net bir favori gösteremiyor ve maçın berabere sonuçlanacağı düşünüyorum. Her an her şeyin gerçekleşebileceği bu maçta umarım yanılırım ve Fenerbahçe bu maçı kazanabilir. Çünkü bu galibiyete hem Fenerbahçe'nin hem de ülke puanının ihtiyacı var. Seyir zevkinin yüksek olduğu bir maç olması dileğiyle... 


                                         Barış KIRAL

Yorumlar