İngiltere'nin Kupasını Kim Kazanır ?

İngiltere'nin Kupasını Kim Kazanır ?

FA CUP Nedir ?


The Football Association Challenge Cup veya daha çok kullanılan adıyla FA Cup , İngiltere'de neredeyse her yıl düzenlenen bir futbol turnuvasıdır. İlk kez 1871 yılında kurulmuştur ve dünyadaki ilk futbol yarışması olmuştur. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nın olduğu yıllar dışında her yıl düzenlenmiştir. FA Cup'ı sırasıyla en çok kazanan takımlar aşağıdaki gibidir.

Arsenal                                         13 
Manchester United                     12 
Chelsea                                         8 
Tottenham                                    8
Liverpool                                       7 
Aston Villa                                    7


Son FA CUP finalinde ne oldu ?


Son FA CUP finali Manchester City ile Watford arasında gerçekleşti. Wembley Stadyum'undaki maçı Manchester City Watford'u 6-0'lık net bir skor ile geçmiş ve kulüp tarihindeki 6. Şampiyonluğunu elde etmiştir.
3 gol ve 1 asistlik performansıyla Raheem Sterling skora büyük katkı sağlamıştır. Maçın adamı ise Manchester City'li Kevin De Bruyne seçilmiştir.


Önümüzdeki FA CUP finali ne zaman ?


Bugün 01.08.20. Saat 19.30'da Arsenal ile Chelsea maç yapacaklar ve FA Cup sahibini bulacak. Bir tarafta tarihinde 13 kez bu kupayı kaldıran Arsenal diğer tarafta ise 8 kez kazanabilmiş Chelsea var. Ligde istediğini elde edemeyen Arsenal'in bu kupayı kazanmaktan başka çaresi yok. Oranlara göre favori olan Chelsea ise Frank Lampard önderliğinde büyük bir istikrar yakaladı. Benim favorim ise Arsenal.

FA CUP'ı kim kazanır ?


Arsenal'in kalecisi Leno sakatlandıktan sonra  kaleyi Martinez'e devretti. Martinez ise  kendini kanıtlama fırsatını yakaladı ve bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirdi. Bana sorarsanız Leno iyileştikten sonrada kalede Martinez kalmalı.

İstikrar yakalayan bir diğer isim de Pierre Aubameyang oldu. Ligte kötü bir tablo çıkaran Arsenal'de yıldızlaşmaya devam etti ve tüm kulvarlarda 27 gol atarak bu sezon takımına en çok gol katkısı sağlayan isim oldu. 

Defans hattında ise sıkıntı yaşayan Arsenal'de David Luiz taraftarların tepkisine maruz kalmakta. Manchester City maçında gördüğü kırmızı kart ve sık sık yaptığı hatalar birazda yavaş kalması ise tepkilerin nedenlerinden bir kaçı. Takımdan ayrılması beklenirken Arteta'nın “ takımda görmek istiyorum ” demesiyle 1 yıllık sözleşme daha imzalandı ve bugünkü finalde mücadele edecek. Arteta'da Mesut Özil'i kadro için yeterli görmemesi ve David Luiz'den vazgeçmemesi ile adından sıkça söz ettirmekte.

Frank Lampard ise gençlere fırsat vermesi ile herkesin takdirini kazandı. Ligi 4. Sırada bitiren Chelsea'de ise sıkıntı kalecide.
Tarihin en pahalı kaleci transferini yapan Chelsea ise Kepa Arrizabalaga'dan istediği verimi alamadı. Hatta FA Cup maçlarında kaleyi Caballero korudu. 

İki takımında defansta sıkıntı çektiği ortada , finalde daha da dikkatli olmaları gerekiyor.
Defansın arkasına atılan ara paslarla iki takımında tehlike oluşturacağını düşünüyorum. Pierre Aubameyang'ın hızına ve bitiriciliğine Arsenal'in çok ihtiyacı olacak. Chelsea ise Olivier Giroud'un kafa toplarındaki hakimiyeti ve Pulisic'in ara pasları değerlendirmedeki başarısı ile üstünlük kurabilir. 

Tüm bunlara rağmen ben Arsenal'in kupayı kazanacağını ve kupa sayısını 14'e çıkaracağını düşünüyorum. Seyir zevki yüksek olan ve bol pozisyonlu bir maçın olması dileğiyle...

                                    BARIŞ KIRAL

Yorumlar

  1. Gerçektem çok etkili bir yazı, tam on ikiden vuran bir tahmin, sayesinde bizim arsa kurtuldu desem yeredir. Diğer yazıları iple çekiyorum. Blog'un ileride güzel bir yere geleceğine inanıyorum. 😎😎😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz efendim.Amacımız size bilgi verirken aynı zamanda tarafsız bir yorum sunabilmek.

      Sil
    2. Teşekkür ederiz muhammed can bloglarımıza her zaman bekleriz :)

      Sil

Yorum Gönder