Türkiye Karadağ maçı nasıl sonuçlanır ?

 Türkiye - Karadağ maçı nasıl sonuçlanır ? 



      Dünya kupası elemelerinde Karadağ Türkiye'nin konuğu olacak. Elemelere daha zor bir fikstür ile başlayan Türkiye (Hollanda , Norveç, Letonya) 7 puanla G grubunda birinci sırada. Karadağ ise kolay bir fikstürle (Letonya, Cebelitarık, Norveç) 6 puanla üçüncü sırada. 

 

    İngiltere'nin getirdiği yeni kurallar gereği Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak, Ozan Tufan ve  Halil Dervişoğlu bu maçta forma giyemeyecek. Getirdikleri kurala göre İngiltere Liglerinde oynayan futbolcular riskli olan ülkelere (kendi milli takımlarına ) gönderilmeyecek.  

     

    Şenol Güneş elemelerde 4-4-2 ve 4-1-4-1 dizilişleriyle sahaya çıktı. Avrupa Şampiyonası'nda yaptığı tercihlerle çok konuşulmuştu. Bu elemelerde de ilk yarı temkinli bir oyun ortaya koymaya çalışacaktır. Özellikle Çağlar ve Ozan Kabak kadroda olmadığı için savunmada sorun yaşayabiliriz. Çağlar'ın oyun kurma özelliği olarak Galatasaray'ın Marcao'su olduğunu düşünürsek bu maçta da zaman zaman zorlanabiliriz. Pozisyon hataları , yerleşme hataları görmemiz olağan gibi duruyor. Defanstan top çıkarmada biraz zorlanabilir ve pas hatası yapabiliriz. Merih , Kaan ikilisi ile muhtemelen maça başlayacağız. Defanstan oyun kurmak istediğimizde tahminen Merih ile oyun kuracağız. 4-1-4-1 sisteminde muhtemelen Burak Yılmaz santrafor olarak karşımıza çıkacak. Burak Yılmaz'ın oynadığını düşünürsek muhtemelen topa sahip olan bir milli takım göreceğiz. İnter'de formunu yakalamış bir Hakan Çalhanoğlu bu maça etki edecektir. Tabikide oynadığı pozisyonun önemini Avrupa Şampiyonası - Inter ilişkisinden anlayabiliyoruz. Bu maçta da olması gereken pozisyonda yani kendi pozisyonunda oynamasını umuyoruz. Cengiz ise Marsilya sayesinde istediği formaya kavuştu. Bu maçta da sağ kanatta etkisini gösterecektir.


   Karadağ , milli takımımıza göre nispeten daha güçsüz bir takım olsada fiziksel olarak iyi bir takım. Yukarıdaki defans zaafımızın yanına onların 2 santraforunu da ekleyecek olursak bize karşı gol bulacaklarını düşünüyorum. Oyunun içinde mücadele gösteren ve 4-4-2 sistemiyle karşımıza çıkacak Karadağ'ın taktiksel olarak bizi pek zorlayacağını düşünmüyorum. Türkiye'nin galibiyetiyle geceyi sonlandıracağımızı tahmin ediyorum. Cengiz , Hakan, Kerem gibi oyuncularla oyuna etki edeceğimizi ve kötü geçen bir Avrupa Şampiyonası'ndan sonra yolumuza güzel bir şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum. Skor tahminine gelecek olursaaaak... 2-1 skorunun bu maç için ideal olduğunu düşünüyorum.


 

                                          Barış KIRAL

Yorumlar