Ozan Tufan ada yolcusu

  Ozan Tufan ada yolcusu 

   



       2015 yılında 7 milyon avroya Fenerbahçe'ye transfer olan Ozan Tufan İngiltere'ye transfer oluyor. 

       

          Fenerbahçe'de 174 maça çıkan Ozan Tufan 21 gol attı ve 18 de asist katkısında bulundu. Transfermarkt'a göre Ozan Tufan'ın  piyasa değeri 11 milyon avro. Ozan Tufan'ın 1 milyon avro bedelle Watford'a 1 yıllığına  kiralandığı açıklandı. Watford eğer bu sezon küme düşmezse 7.5 milyon avro olan zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek ve Ozan Tufan kalıcı olarak transfer olacak.

     Ozan Tufan'ın gitme nedenleri  

    Euro 2020'de kötü bir performans ortaya koyan Türkiye Ozan Tufan'ın piyasasını da etkiledi. Euro 2020'den önce 15 -20 milyon avroların konuşulduğu Ozan Tufan 7.5 milyona Watford'a transfer oluyor.       

     Fenerbahçe'de yaşanan ikinci Vitor Pereira döneminde sistem değişikliğine gidildi. 3-4-3 sistemine geçiş yapan Fenerbahçe'de Ozan Tufan varlığını pek gösteremedi. Formda bir Ozan Tufan'ın 3-4-3 sistemine uyum sağlayacağını da düşünüyordum. Formda olan Ozan Tufan dripling yeteneğiyle öne çıkan , uzaktan etkili şutlarıyla rakip için tehlike oluşturan ve oyunun iki yönü arasında yorulmadan, başarılı bir bağ kurmasıyla karşımıza çıkıyordu. Orta sahadaki diğer oyuncuların iyi performansı da eklenince Ozan Tufan gözden çıkarıldı. Ozan Tufan'ın İngiltere'ye olan ilgisini bildiğimiz için bu transferini duyunca bir hayli mutlu oldum ancak bonservis bedelinin de biraz daha fazla olması beklerdim açıkçası. 

Watford takımına ne olur ? 

     Gelelim Watford'a...  Watford bu sene Primer Lig'e yeniden yükseldi. Ligin açılış maçında evinde Aston Villa'yı 3-2 yenmeyi başardı ve lige sürprizle başladı diyebiliriz. Troost - Ekong , Etebo ve Kucka gibi daha önceden Süper Lig'de forma giymiş oyuncuların yanına gidecek olan Ozan Tufan'ın kendini göstereceğini düşünüyorum. Watford lige sürprizle başlamış olsada bu sene küme düşeceğini tahmin ediyorum. Ozan Tufan'ın Premier Lig antrenmanlarıyla kendini bulacağını ve küme düşen takımda iyi bir performans sergileyerek bir dahaki sezonda İngiltere - İtalya ekiplerinden birine gideceğini düşünmekteyim. Yazımızı Ozan Tufan'ın bizi iyi temsil etmesi ve etkili şutlarıyla adından söz ettirmesi dileğiyle sonlandırıyorum. 


                                              Barış KIRAL




 

Yorumlar