Marcao'dan boksa yatay geçiş

Marcao'dan boksa yatay geçiş


  Maçta ne oldu ?


    Giresunspor Galatasaray maçında Marcao ve Kerem Aktüroğlu arasında kavga çıktı.  Marcao defanstan rakip kalenin orta saha çizgisine kadar hızlı bir şekilde geldi ve Kerem'e müdahalede bulundu. Kerem'e yumruk ve kafa atan Marcao kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kerem'in Marcao'ya karşı göstermiş olduğu davranış da taraftarlar tarafından takdirle karşılandı. 


 Galatasaray ne yapacak? 

  Galatasaray içinde bulunduğu maddi durumundan dolayı Marcao ile olan sözleşmesini feshetmeyeceğini düşünüyorum. Marcao bonservis sağlama potansiyeline sahip bir oyuncu olduğu için kadro dışı kalma ihtimali de azalıyor. (Verilen ceza dışındaki süreç kastedilmektedir.)Zamanında Melo ve Riera arasında yaşanan olayda da Galatasaray kulübü ağır bir yaptırım uygulamamıştı. Bu olayı referans alarak Marcao'nun da maddi ceza ve TFF'den gelecek maç cezasını tamamladıktan sonra kadroda tekrar yer alacağını düşünüyorum. 

TFF nasıl bir ceza verecek ? 


   Marcao'nun saldırı başlığı altında 5 -10 maç arası ceza alacağı medyada konuşuluyor. Tabiki şuan bunu konuşmak için biraz erken ancak bu olayın ardından akıllara gelen bir anıyı da sizlere hatırlatmak isterim. 

 

Bu olay nedir ? 

  Belhanda ve Jailson arasında yaşanan tokat olayı tabikide. Jailson , Belhanda'ya tokat attıktan sonra soyunma odasına doğru koşmuş ve saha karışmıştı. Bu olaydan sonra bir çok kişi ceza almıştı. Bu cezaların maç sayılarının başlıcaları şu şekilde 


Galatasaray'da 

 Fatih Terim’e 7

 Hasan Şaş’a 8

 Ryan Donk’a 6

 Ndiaye’ye 5

 Rodrigues’e 3 maç ceza verildi.


 F.Bahçe'de 

  Jailson 8,

  Soldado da 6 maç ceza aldı. 


 Bu olay nasıl sonuçlanır ?

   Benim görüşüme göre TFF Marcao'ya 8 maç ceza ve bir miktar para cezası verecektir. 8 maç sonra Galatasaray ve Beşiktaş'ın maçı olduğu için bu ceza 8'in üzerine çıkmayacaktır. Marcao da bu maçta ortaya koyacağı performans ile formasına kavuşacaktır. Transfer döneminde Marcao satılmazsa gerçekleşeceğini düşündüğüm senaryo (senaryo suçlama anlamında kullanılmamıştır. ) bu şekildedir. Tabiki bu transfer döneminde Marcao'nun satılması en iyi seçenek olsa da bunun gerçekleşmesi için muhtemelen biraz daha beklemeliyiz. 

  

 Üstte yer alan alt başlık benim şahsi görüşümdür ve bir kaynağı yoktur. 



                                      Barış Kıral

Yorumlar