Fenerbahçe-Helsinki mücadelesi nasıl sonuçlanır ?

  Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki Fenerbahçe'nin konuğu oluyor. Türkiye saatiyle 21.45'de başlayacak maç TV8 ekranlarından şifresiz olarak canlı yayınlanacak. 




        Maç nasıl sonuçlanır ? 


        HJK Helsinki Fenerbahçeye göre daha hazır bir takım. Liglerinde şuan liderler ve haliyle fizik olarak daha hazır duruyorlar. Ataklarını genellikle sol kanattan yapıyorlar. 4-4-2 dizilişinde sahaya çıkan Helsinki uzaktan şutları pek tercih etmiyor ve genellikle yerden ara paslarla gol atmaya çalışıyorlar. Taç atışlarını korner gibi etkili kullanabiliyorlar çünkü uzun taçta başarılılar. 11 numaralı Roope Riski en formda oyuncuları diyebilirim. 4-4-2 dizilişinde 2 forvetle Fenerbahçe defansını yıpratmaya ve gol bulmaya çalışacaklar. 

        Fenerbahçe 3-4-3 dizilişiyle sahaya çıkacağı tahmin ediliyor. Fenerbahçe'nin 3'lü defans hattı bu maçta biraz zorlanacak gibi duruyor çünkü karşılarında fiziksel olarak iyi bir takım ve 2 forvet oyuncusu var. Helsinki rakibi karşılarken iki stoperini ceza sahasının içinde beklerini ise dışarıda kanatları karşılamak için bekliyor. Orta saha oyuncuları ise geri dönerken biraz aksıyor. Fenerbahçe'nin kadrosunda net bir santrafor olmadığı için muhtemelen Osai Samuel veya Zajc'ı forvet hattında görebiliriz. Pereira maçtan önce aradığı forvette bitiriciliğin öneminden bahsetmişti. Zajc'ın bitiriciliği Osai Samuel'e göre daha etkili olduğu için forvette Zajc'ı göreceğimizi düşünmekteyim. Pereira Adana Demirspor maçında Novak'ı orta sahanın en solunda oynatmayı denedi. Bu maçta da Ferdi yerine Novak'ı tercih edeceğini düşünüyorum. Maçın ilerleyen dakikalarda Fenerbahçe skor avantajını yakalayamazsa Ferdi'yi oyuna alabilir. Net bir santrafor olmadığı için muhtemelen öndeki oyuncular alan değiştirerek etkili olmaya çalışacak gibi duruyor. Helsinki'nin orta alanı geriye dönerken biraz aksıyor demiştim. İkinci devrede Helsinki'nin bu sorunlarını iyi  değerlendirebilirsek gol bulma şansımızın birinci yarıya göre daha fazla olacağını düşünüyorum. Uzaktan şutlarla şansını deneyen Gustavo bu maçta da etkili olacaktır. Stoperleri ve bekleri arasında belirli bir boşluk bıraktıkları için Fenerbahçe kanat oyuncularına bu maçta bol bol ara pas atmaya çalışacaktır. Genellikle sol kanattan atak yapmaya çalıştıkları için İrfan Can da bu maçın kilit isimlerinden biri olacaktır. Bende bu maçta İrfan Can'dan gol bekliyorum. 

        Toparlamak gerekirse Pereira'nın saydığım sorunları gördüğünü varsayarak Fenerbahçe'nin Helsinki'yi yeneceğini düşünüyorum. Uzun zamandır seyircisine hasret olan Fenerbahçe'nin izleyicileriyle kavuşacağını da hatırlatmakta fayda var. Fenerbahçe'nin bu desteği de arkasına alarak  2-0'lık bir üstünlükle Finlandiya'ya gideceğini düşünüyorum. Bu akşam maçı olan Türk takımlarına da başarılar diliyorum.

        

                                           Barış KIRAL

Yorumlar