Mesut Özil'in geleceği ne olacak


  Arsenal'de kadro dışı kalan Mesut Özil son maçına 7 Mart 2020'de çıktı. Sözleşmesi ise 30 Haziran 2020'de bitiyor. Arteta'nın sistemine uymadığı de için kadro dışı bırakıldı. 

     Instagram paylaşımları ve Berkay Tokgöz'ün haberine göre Mesut Özil ile anlaşma sağlandı ve forma numarası bile belli. Habere göre Mesut Özil 23 numaralı formayı giyecek. 

     Mesut Özil her ne kadar kadro dışı kalsada 6 ay kadar bir sözleşmesi var. Arteta da kısa vadede gidecek gibi durmuyor yani eğer Arsenal bu dönemde oyuncuyu satamazsa 6 ay sonra oyumcudan kâr elde edemeyecek. 

Gündemde ise Mesut için 3 seçenek var. 


1 - JUVENTUS


     Juventus'da Pirlo son haftalarda 3-5-2 dizilişi ile sahaya çıkıyor. Buna ek olarak 4-4-2 sistemi ile de bazı maçlara çıkıyorlar. 4-4-2 sistemine uymasada 3-5-2 de başarılı işler yapabilecek bir kapasitede. Juventus şuan liderin 10 puan gerisinde ve orta sahada yaratıcılık konusunda biraz eksik kalıyorlar. Mesut Özil ile bu sorunu kapatabilirler mi ? Tabiki de evet. Mesut'un Real Madrid zamanlarında Ronaldo ile oynamış olması da iddiaları kuvvetlendiriyor. 


2 - FENERBAHÇE


    Mesut Özil'in Fenerbahçeli olduğu bilinen bir gerçek ve Türkiye'ye de genellikle gelen bir futbolcu. Instagram'da ki son paylaşımında ise İstanbul Boğazı ile olan bir görsel paylaştı. Gündemde olan bir diğer isim Sokrates ise bu gönderinin altına yorumda bulundu. Berkay Tokgöz'ün haberi ve bu habere yorum yapan Nihat Kahveci'de olunca taraftarlar bir hayli heyecanlandı ancak yapılan net bir açıklama yok. Bu olaylar olunca Fenerbahçe iddiasıda bir hayli kuvvetlendi. 


Bunlar dışında bir yorumlama yapmamız gerekirse Mesut şuan en çok kazanan futbolculardan yani normal şartlarda Fenerbahçe'nin bu maaşa yakın bir ücret vermesi pek mümkün değil. Bu ücretin belirli bir kısmı sponsorlar tarafından karşılanırsa ve Mesut ücretinde indirime giderse transfer gerçekleşebilir. 


3 - DC UNITED


   Mesut Özil pandemi döneminde maaşında indirime gitmemişti. Hatta Adidas ile olan sözleşmesi de indirim yapmadığı için feshedildi. Yani hâlâ bu işe duygusal olarak değil bir iş olarak bakmaya devam ettiğini bize gösterdi. Bunları düşününce Arsenalde'ki ücretine yakın teklifi verebilecek olan MLS aklımıza geliyor. DC United ismi geçmişti ancak şuanda geri planda kaldılar. Ancak bu Mesut Özil'in DC United'a gidemeyeceğini kanıtlamıyor. Hatta bu transferin bir benzeri Wayne Rooney'i getirerek gerçekleşmişti. Dediğimiz gibi her ne kadar gündemde olmasalar da Mesut Özil'i DC United'da görme ihtimalimiz devam ediyor.


                                     Barış KIRAL


Yorumlar