FENER ARTIK YANMIYOR

 Fenerbahçe'ye ne oluyor 



Fenerbahçe'de sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Beşiktaş maçında başlayan tepkiler Malatya ve Gaziantep maçlarından sonra da devam etmekte. Özellikle medyada belirli bir kısım Erol Bulut istifa diye konuşmaya başladılar bile. Peki Fenerbahçe'nin sıkıntısı ne ? 


  Yapılan değişiklikler


En önemli konulardan biri bence bu ve bunun bariz bir örneğini Gaziantep maçında gördük. Takımın en iyisi diyebileceğimiz Nazım'ın oyundan alınması. Yerine giren kim ? Caner Erkin. Yani takımınızın atak yapabilmesi için oyunun en iyisini çıkarmanız gerekiyor. Böyle düşününce saçma geldi değil mi ? Bir diğer konu çıkan sağ bek giren sol bek. Sağ beke ise Ozan Tufan çekiliyor. Ozan ise orta sahada dripling yeteneği en yüksek olan oyuncu. Şimdi sadece orta açsın diye alınan Caner Erkin hem ortasaha yapısını hemde sağ kanattaki etkinliği öldürüyor. Kısacası oluşabilecek ataklar yerini doldur boşalta bırakıyor.


 Defansta hatalar


Fenerbahçe'nin şuan itibariyle oturan bir stoper ikilisi yok çünkü kime iyi denilirse sonraki maç bir hata yapıyor. Burada Tisserand'a parantez açmak istiyorum. Çoğu yorumcu maçtan sonra Tisserand'a bu hatalar yapılmaz gibi cümleler kurdu. Tisserand'ın sıkıntısı zaten Wolfsburg'da da buydu. Yani Tisserand 90 dakika çok iyi oynadığı bir maçın 90+1. dakikasında penaltı yaptırabilecek bir oyuncu. Aslında Wolfsburg'un oyuncuyu elden çıkarmasının en büyük nedeni de bu İstikrarsızlığı. O yüzden bu hatalara şaşırmayı bıraktım. Çünkü Tisserand bir bomba ve her an patlayabilir. Burada yapılması gerekilenin yedekte hazır bekleyen Sadık'a şans vermek olacağını düşünüyorum. 


 Sakatlıklar


Fenerbahçe'de sorun olan bir diğer konu da sakatlıklar. Perotti , Valencia , Samatta ve Lemos. Sakatlıkların uzun süreli olması da sıkıntı teşkil eden asıl kısım. İleri üçlü ve defanstan uzun topla oyunu yönlendiren stoper , bunları komple kaybedince haliyle sorunlar da başlıyor. Sezonun başında kadro rotasyonu en geniş takım olarak adlandırılan Fenerbahçe'de yedekler de pek katkı sağlayamadı. Sezon başında beğenilmeyen, kariyeri bitti denilen Valencia aranır oldu. Valencia ve Perotti özel sözleşme ile geldikleri için oynadıkları maç başına ücret alacaklardı. Yani demek istediğim böyle bir sorunun yaşanılabileceği biliniyordu ama şuan bu sorun bir çözümle ortadan kalkmadı. 


Takım içi anlaşmazlık


En büyük sorun aslında bu çünkü taktiksel yanlış bir maçı kaybettirir takım içi anlaşmazlık ise tüm sezonu. Beşiktaş maçında Gustavo ile Lemos arasında bir tartışma yaşanmıştı ve bu kameralara yansımıştı. Ardından yaşanan puan kayıpları ile beraber son maçta Caner ile Oytun arasında bir sorun yaşandı. Gustavo ile Lemos arasında yaşanan sıkıntıdan çok Caner ile Oytun arasında yaşanan gerginlik bence daha önemli ve üzücü.


 Bilmeyenler için Oytun'a Caner Erkin'in ‘ çıksan topu alacaksın a..... k..... ' dediği de kameralara yansıdı. 

Oytun'un ilk on birde başladığı ilk maç olduğunu düşününce tecrübesiz olacağı belliydi. Pozisyon bilgisi olarak zayıf olduğu da net bir şekilde hissediliyordu ancak Caner Ağabey diye hitap edilen oyuncunun bu şekilde bir tepki göstermesi dediğim gibi üzücü.


Fenerbahçe için olumlu olan tek şey puan kaybederken yalnız olmaması. Yenilmesine rağmen hâlâ 3. sırada bulunuyor çünkü diğer takımlar da puan kaybediyor. İlerleyen zamanlarda da bu şekilde devam ederse Erol Bulut adına bir ayrılık gerçekleşebilir gibi duruyor. Özellikle sosyal medyada bu tarz başlıklar fazlasıyla mevcut. 


   Fenerbahçe ne yapmalı ?  


Sakatlıkların olduğu bu süreçte 4-2-3-1 dizilişinde her şey denendi ancak sistem oturmadı , oturmuyor. Cisse ve Ademi tek forvet şeklinde oynayacak oyuncular değil ve kanatlarda etkisiz , hal böyle olunca skor üretmekte başarısız olan bir Fenerbahçe karşımıza çıkıyor. Karacabey maçında 3-5-2 gibi bir sistem denendi ancak Altay'ın gereksiz bir kırmızı kart görmesi sonuncunda sistem tamamen uygulanamadı. Başakşehir maçına 4-2-3-1 şeklinde çıkılırsa sonucun ne olacağı belli. Erol Bulut'un artık farklı bir diziliş denemesi gerekiyor. Başakşehir maçında risk alması lazım çünkü gelen tepkiler , oyuncular arasındaki anlaşmazlık alınacak bir galibiyete bakıyor. En azından ortamı yumuşatmak ve takımı şampiyonluk havasına geri getirmek için Başakşehir maçı çok önemli. Diğer tarafta Şampiyonlar Ligi'nden elenmiş ve lige geri dönmeye çalışan bir Başakşehir var. Başakşehir maçının ardından yaklaşık 2 haftalık bir boşluk var. Bu süreçte maçın sonucu ne olursa olsun Fenerbahçe için daha iyi bir olacak değişikliklere gidileceğini düşünüyorum. Kasımpaşa maçında as kadro ile maça çıkılacak gibi duruyor. Yani Fenerbahçe'nin asıl oyunu ve taktiği Kasımpaşa karşısında olacak. Art arda mağlubiyetler devam ederse teknik direktör değişikliğine gidilebilir ancak şu durumda bir değişikliğin olmayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin önünde 3 maç var biri lider Alanyaspor diğeri Başakşehir bunlar en kritik maçlar. Fenerbahçe'nin şampiyonluk havasına girmesi için ilk önce Başakşehir'i yenmesi gerekiyor devamında da as kadro geri geleceği için daha iyi bir Fenerbahçe göreceğimizi düşünüyorum.


                                         Barış KIRAL

Yorumlar