ŞAMPİYONLAR LİGİ NASIL SONUÇLANIR ?

 ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞLIYOR !!


UEFA maçlarının ardından Şampiyonlar Ligi maçlarıda bu akşam başlıyor. UEFA maçlarında verilen ara bazı kulüplerin dengelerini bozmuştu. Mesela Başakşehir 1-0 'ın rövanşında 3-0 şık net bir skorla kaybetti. İlk maçın ardından ikinci maç hemen oynansaydı skor belkide böyle olmayabilirdi. Peki sizce Şampiyonlar Ligi'nde de böyle skorlarla karşılacak mıyız ?



Bu akşam 2 ve yarın akşam 2 maç oynanacak. Bunlardan ilk ikisi Juventus - Lyon ve Manchester City - Real Madrid.

Son ikisi ise Barcelona - Napoli ve Bayern München - Chelsea maçları olacak. İlk maçlarda ne oldu ve turu hangi takımlar geçer ?


JUVENTUS - LYON


İlk maçı Lyon Tousart'ın attığı golle 1-0 kazanmıştı. Pandemiden sonra Fransa Lig kupasını kaybeden Lyon Juventus'a göre pek maç yapmadı. Juventus ise Serie A maçlarını tamamladı ve şampiyon oldu. Hatta son Roma maçında rotasyon uyguladılar. Kısaca bu maç için oyuncularını dinlendirdi. Ronaldo kupayı kazanıp kendini kanıtlamak istiyor. Diğer yanda ise atak futbolunu başarılı bir şekilde oynayan Lyon var. Lyon gibi bir takıma karşı oynuyorsanız defansta açık vermemeli ve geriye çabuk dönmelisiniz. Defans demişken milli futbolcumuz Merih Demiral geri döndü. Roma maçında oyuna sonradan dahil olmuştu. Sakatlıktan yeni döndüğünü düşünürsek Sarri'nin ilk 11'de başlatmayacağını düşünüyorum. Buffon'un hâlâ bir Şampiyonlar Ligi kupası yok ve kazanmadan emekli olmayacak gibi duruyor. Ben Juventus'un skor avantajlı Lyon'u yeneceğini ama turu geçemeyeceğini düşünüyorum.


MANCHESTER CITY - REAL MADRİD


İlk maçı deplasmanda 1-2 lik bir skorla kazanan Manchester City avantajlı bir şekilde sahaya çıkacak. Tek avantajı skorlada bitmiyor. İlk karşılaşmada Ramos 86. dakikada kırmızı kart görmüş ve takımını bir kişi eksik bırakmıştı. Bu demek oluyor ki maçta forma giymeyecek. Takımı ateşleyen bir kişiliğe sahip. Defansta Marcelo'yu da görebiliriz. Manchester City 'de ise Aguero hâlâ sakat. Onun yerine Gabriel Jesus forma şansı bulacak. Zidane La Liga kupasını kazandı ve takımın Ronaldo üzerine kurulu olmadığını bize kanıtladı. Şampiyonlar Ligi'nde bakalım ne yapacak. Skor avantajını da düşününce turu Manchester City'nin geçeceğini düşünüyorum.


 BARCELONA - NAPOLİ


İlk maç İtalya'da oynandı ve 1-1 eşitlikle sona erdi. Diğer maçların hepsinde skor avantajı vardı bu maç hariç. İki takımı karşılaştırmak gerekirse Napoli'nin Barcelona'ya göre daha oturmuş bir kadroya sahip. Barcelona'da ise takım içi huzursuzluk haberleri çokça çıktı. Messi'nin İnter'e gidebileceği gibi de bir çok haber çıktı hatta Messi'nin babasının İtalya'da ev aldığı öne sürüldü. Bana soracak olursanız kontrat bedeli yükseltmek için yapıldığını düşünüyorum. Messi takımını kendi kurmak istiyor hatta teknik direktörü bile. Barcelona La Liga'yı kazanamadı ve bu sezonun telafisi için tek çare Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Son maçta Suarez'in oynamaması bence takımı da çok etkiledi. Mesela sağ kanatta Vidal oynadı. Messi ise forvet. Çoooookk saçma. Eskisi gibi bir kadro ile çıkarsa Barcelona maçı kazanır ama diğer maç gibi bir dizilişle çıkarsa işi çok zor. Messi'nin sağ kanatta Griezmann'ın ise sol kanatta oynadığı bir kadrodan bahsediyorum.

Messi'nin bu maçta tüm yeteneklerini sergileceğinden hiçbir şüphem yok. Kaleci farklarını da düşünürsek Barcelona bir adım öne çıkıyor. Ben güzel bir diziliş olursa Barcelona'nın turu geçeceğini düşünüyorum.


 BAYERN MÜNCHEN - CHELSEA


Diğer maçlar arasındaki en rahat maç diyebiliriz. İlk maç 3-0 gibi net bir skorla Bayern'deydi. Yedek bir kadroyla maça çıkar mı bilinmez ama Chelsea'ye göre daha iyi durumdalar. Arsenal'e karşı FA CUP'ı kaybettiler. Kaleci sorunları hâlâ devam ediyor. En önemli yıldızlarında Pulusic kupa maçında sakatlandı. Azpilicueta'da defansın en tecrübeli ismi ve o da bu maçta forma giymeyecek çünkü sakat. Bayern'in rahat bir şekilde çıkıp sıkıntısız bir şekilde bir üst tura çıkacağından eminim.


                                      BARIŞ KIRAL

Yorumlar