Başakşehir Kulübü Nasıl Şampiyon Oldu ?

Başakşehir Kulübü Nasıl Şampiyon Oldu ? 

Başakşehir futbol kulübü 2019 / 2020 yılının süper lig şampiyonu oldu. Peki nasıl şampiyon oldu ? Aslında bu şampiyonluğu sadece bu yıl gösterdiği  performans üzerinden değerlendirmek yanlış olur. Çünkü Başakşehir kulübü süper ligte olduğundan itibaren gerek oyunu gerek ise oyuncu gelişimi olarak sürekli üzerine koyarak bir gelişim gerçekleştirmiştir. Süper lige çıktığı 2014 / 2015 sezonu 4. olmuştur. Süper lige yeni çıkan takımların çoğu düşmemek için mücadele verirken Başakşehir kulübü ilk sezonundaki başarısını diğer sezonlara da taşıyacaktır. Sezon sezon yakaladığı sıralamalar aşağıdaki gibidir.



 2014 / 2015 Sezonu                 4. Sırada

 2015 / 2016 Sezonu                 4. Sırada

 2016 / 2017 Sezonu                 2. Sırada

     2017 / 2018 Sezonu                 3. Sırada

     2018 / 2019 Sezonu                 2. Sırada 

     2019 / 2020 Sezonu                 1. Sırada 



Başakşehir kulübü gelişimini nasıl gerçekleştirdi ?


Bana sorarsanız bu gelişiminde önemli rol oynayan ilk ve en önemli etken Abdullah Avcı'ya olan güvendir. Tam 5 sezon boyunca Başakşehir kulübünün teknik direktörlüğünü yapmıştır. Kulübün teknik direktörlerinin arkasında durması ve zaman tanıması şuan ki Başakşehir takımının temellerini atmıştır.

Ligimizde çoğu teknik direktör 1 sezonu tamamladıktan sonra başka kulüplere gönderilmektedir. Bunu herkes anlayabilir ki 

bazı şeyler aceleye gelmez , gelmemelidir de.


Kadro rotasyanunun çeşitliliği


Rotasyon çeşitliliği göz ardı edilmemesi gereken konulardan biridir. Rotasyon çeşitliliği farklı oyun planını kolaylaştırırken yedek kulübesinden oyuna yapılacak olan müdahalelerin çeşitliliğine de imkan sağlamaktadır. Sakatlanan bir oyuncunun yerini doldurmak genellikle zordur. Hal böyle olunca çeşitli yollara başvurmak gerekir bu süreci iyi atlatan bir kulüp her zaman kârdadır.


Başakşehir kulübünün borcu  


Başakşehir kulübü diğer futbol kulüplerimize göre daha genç bir kulüp olduğu için böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmamıştır. Çoğu kulüplerimiz transfer yapmak için oyuncu satarken Başakşehir kulübü bu sıkıntıdan da kendini kurtarabilmiştir. Örneğin borç batağında olan  bir kulüp olsaydı Edin Visca'yı satmak zorunda kalabilirdi. 


Her kulübün istediği oyuncu 


Edin Visca her transfer döneminde  Dört Büyükler ile adı anılan bir futbolcudur. Sakatlanmaması ve oyunun içindeki davranışları ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Hatta Edin Visca 12 sezonluk kariyerinde sadece bir kırmızı kart görmüştür. Dokuz sezondan itibaren Başakşehir'de forma terleten Visca son 4 sezonda hem gol hemde asist olarak çift haneli sayılarla takımına katkı sağlamıştır. Şüphesiz ki onun bu üretkenliği Başakşehir' in şampiyonluğunda onu büyük pay sahibi yapmıştır. 



Başakşehir'in şampiyonluğunu kutlar bizi temsil etmekte olduğu UEFA Avrupa Ligi serüveninde başarılar dilerim. Avrupa Ligi'nde en iyi dereceyi yapması kupayı Türkiye'ye getirmesi dileğiyle...


                       BARIŞ KIRAL

Yorumlar